Fwd: afspraken etc

7 April 2009

---------- Forwarded message ---------

From: hilbrand westra

Date: Tue, 7 Apr 2009 at 13:15

Subject: Re: afspraken etc

To: Hillen, Pauline

Cc: Hut, Ina , joan hansink

Beste dames

Voor er allemaal communicatie problemen onstaan een poging om een en ander duidelijk te maken.

Ik had een voorstel gedaan om een interne training te verzorgen. Dat jullie daar van afzien was mij tot nu toe niet bekend. Maar ik begrijp de zorgen. Echter onze zorg blijft ook, dat geadopteerden niet altijd even goed worden begrepen en behandeld. Ook gisteravond kwam mij in Amsterdam ter ore dat het bij een andere geadopteerde ook niet goed is verlopen. Er moet meer begrip komen voor de positie en ervaringen van geadopteerden als zij, eenmaal tot actie overgaan en iets wil doen met hun achtregrond, dat er dan al vaak een emotioneel proces aan vooraf is gegaan. Enfin, ik denk dat ik jullie dat niet duidelijk hoef te maken maar feedback ovre dit punt zou wel handig zijn lijkt me ?

Ik zal de klacht doorsturen, ga er dan wel vanuit, dat dit dan opgepakt wordt binnen WK en dat er een afspraak met haar gemaakt wordt om een en ander uit te praten.

Over ISS, er schijnt al eerder contact te zijn geweest tussen ISS (Hans) en WK (maar niet met jou Pauline) over Roots kwesties. Hans uitte gisteren alleen zijn zorg over versplinterde aandacht over dit onderwerp, iets wat ik met hem deel. Zij hebben een meeting over roots/trace&tracking georganiseerd om met o.a. SIG en de UAI om tafel te zitten om te kijken hoe we informatie kunnen stroomlijnen en elkaars kanalen kunnen gebruiken om synergie te kunnen halen uit elkaar activiteiten op dit gebied. het leek mij handig dat ook WK hierbij aanwezig is. Over promotie gesproken, ik heb jullie gisteren in dit gesprek en over dit onderwerp naar binnen gehaald. Volgens mij ben ik redelijk genuanceerd en positief gebleven over jullie inzet...snap dan ook niet zo goed waar de opmerking van pauline vandaan komt dat arun wel promoot en ik niet...volgens mij is arun een typisch product van UAI en WK kruisbestuiving wat betreft informatie uitwisseling...krijg door deze opmerking een vreemde smaak van in mijn ..

Tevens snap ik de opmerking niet dat ik tussen WK en ISS in zou zitten. Meldde hierbij alleen dat ik Pauline haar naam heb genoemd in de kwestie roost voor WK...?

de expert meeting was aangegeven tijdens DNA III dag om in een kleinere setting samen te komen met mensen uit het veld om concerete issues te bespreken zoals bijvoorbeeld de deelbemmiddelingszaak...

Hopelijke helpt deze toelichting, zo niet dat hoor ik dat graag. Wou dit telefonisch doen maar kreeg jullie niet te pakken gisteren vandaar deze mails vandaag.

Groet,

Hilbrand

2009/4/7 Hillen, Pauline

Hoi Ina,

wil je me nog even hierop inpraten.

We hebben het over de training gehad en daar heben we over besloten dat we het niet zouden doen voorlopig, omdat nu met Hilbrand een training geven niet echt handig is.

Eun Shil. Daar had ik met Hilbrand over afgesproken dat hij de schriftelijke klacht die zij heeft zou doorsturen aan mij. Of dat zij me zou bellen. Hij lijkt de afspraak vergeten in deze mail. Heb jij hier misschien nog iets aanvullends over?

Wat overleg met Hans van Hooff betreft. weet je wat het doel is van het overleg, wat wil ISS?

Als Hans een overleg met Wk wil, dan zou ik dat graag rechtstreeks afgesproken zien en niet via Hilbrand..agenda is me niet duidelijk.

Het is namelijk zo dat Hilbrand in tegenstellling tot Arun geen reclame lijkt te maken voor WK als Rootsorganisatie.

Wat is een expert meeting in dit verband?

Groet.

Pauline

Van: hilbrand westra [mailto:uai.hwestra@gmail.com]

Verzonden: di 7-4-2009 9:01

Aan: Hillen, Pauline; Hut, Ina

Onderwerp: afspraken etc

beste ina en pauline

we hebben elkaar laatst gesproken en daar zijn een aantal punten uit voort gekomen ik zou graag willen weten hoe die onderwerpen nu worden opgepakt

Casus Eun shil Boots. Dossier opvraag/inzage. Restitutie bedrag en gang van zaken met Dong Zhang

Roots activiteiten en betaling van services bij geadopteerden. Graag de status hiervan en als het overzicht bekend is hoe en wat.

Training voor medewerkers van Wereldkinderen

verder heb ik Hans van Hoof gesproken die wil graag ook contact met Pauline over Roots en trace en tracking activiteiten - binnenkort is hier in den bosch overleg over met o.a. ondergetekende, lijkt me handig dat ook pauline daar bij is ?

hans zal met peter overleggen om de zogeheten 'expert meeting' op te zetten

fijne dag en tot horens

hilbrand

--

Every were in the world - adult adoptees are active and are working to create awareness and dialogues with involved parties -

This week the UAI is giving attention to our fellow adoptees from China

CAL

Chinese Adoptee Links (CAL) international is the first global group created by Chinese adoptees of all ages.

http://www.chineseadopteelinks.org/

------------------------------------------------------------

UNITED ADOPTEES INTERNATIONAL

www.uai-news.blogspot.com

--

Every were in the world - adult adoptees are active and are working to create awareness and dialogues with involved parties -

This week the UAI is giving attention to our fellow adoptees from China

CAL

Chinese Adoptee Links (CAL) international is the first global group created by Chinese adoptees of all ages.

http://www.chineseadopteelinks.org/

------------------------------------------------------------

UNITED ADOPTEES INTERNATIONAL

www.uai-news.blogspot.com

m