Barbara Stamm anunta investitii sociale importantevizionat (469)

www.bzi.ro
2007

Barbara Stamm anunta investitii sociale importantevizionat (469)

Barbara Stamm si Gheorghe Nichita

Alte articole din Social

» Scoate?i-m? de aici!

» Încerc?ri de eutanasiere a sistemului medical

» La un pas de epidemie de diaree

? Barbara Stamm, vicepresedintele Parlamentului landului Bavaria, a anuntat ca pana in martie 2008 la Iasi va fi construit un centru pentru mame si copii aflati in dificultate ? Proiectul costa 52 miliarde lei (5,2 milioane RON), echivalentul a circa 1,5 milioane Euro

Barbara Stamm, vicepresedintele Parlamentului landului Bavaria, a vizitat ieri municipiul Iasi, ocazie cu care a inspectat amplasamentul unde va fi construit un centru pentru mame si copii aflati in dificultate, in strada Sararie nr. 143. "Astazi (ieri - n.r.) am dat drumul la lucrarile Centrului rezidential pentru mame si copii aflati in dificultate. Ma bucura sprijinul financiar dat de catre asociatiile si fundatiile germane. Impreuna cu ei am infiintat acum cativa ani Fundatia Hecuba", a declarat primarul Gheorghe Nichita. Acesta a explicat ca partea germana va investi in acest centru suma de 350.000 Euro, ceea ce inseamna aproximativ zece miliarde lei (un milion RON). Municipalitatea va aloca restul fondurilor pana la suma de 52 miliarde lei (5,2 milioane RON), din care pentru constructie vor fi alocate 29 miliarde lei (2,9 milioane lei), fara TVA.

Seful delegatiei germane si-a exprimat dorinta colaborarii cu municipalitatea ieseana si pe viitor. "Suntem aici pentru a finaliza un proiect important. Trebuie sa ii ajutam pe cei nevoiasi. Vreau sa lucram impreuna cu cei de la primarie. Dorim sa ramanem parteneri si pe viitor, ocazie cu care vreau sa va multumesc", a afirmat Barbara Stamm. Conform acesteia, in Romania, circa noua mii de copii sunt parasiti de catre parinti anual. In prima faza, in noul sediu vor fi cazate 25 de familii. "Mamele nu au posibilitati economice si de aceea ajung la abandonul copiilor. Noi le cazam pe o perioada de un an, un an si jumatate, timp in care pot sa-si caute un loc de munca sau sa se inscrie la o forma de scolarizare. De acest sediu se va ocupa Fundatia Hecuba", a declarat Stamm. Centrul din Sararie va fi construit pana pe 20 martie 2008.

.