Het Keniaase avontuur is begonnen

12 March 2009

rdag 12 maart 2009



Na een goede vlucht zijn we maandag 9 maart 's morgens aangekomen en werden we naar het gasthuis Hibiscus gebracht. Na een tukje hebben we de omgeving verkend. De volgende morgen hadden we een soort intake gesprek bij de LAN (Little Angels Network). De procedure werd uitgelegd en er werd voor ons een ticket geboekt naar Mombasa.


Woensdag 11 maart zijn we naar
Mombasa gevlogen en werden verwelkomt door Joy (onze gardian in Mombasa) en inmiddels onze vast taxi chaufeur Augustine. Tip voor Kenia gangers die naar Mombasa gaan. Augustine is tot nu altijd op tijd geweest en rijdt veilig. Rechtstreeks van het vliegveld zijn we naar New Life Home Trust gereden. Het kindertehuis waar Elaine verblijft. Nog geen twee stappen uit de taxi gestapt kwamen er kinderen op ons af. Waaronder Elaine. Ik kreeg direct contact met haar. Nadat ik haar foto uit mijn tas haalde ging ze tussen mijn benen zitten. Aan Arjan moest ze nog een beetje wennen. Het was al wat later in de middag en rond half vijf is het etentijd. Ik mocht haar gelijk eten geven. Spaghetti met verdunde Bolognese. Elaine deed steeds haar mond wijd open. Al gauw kreeg ik in de gaten dat ik te kleine hapjes op de lepel deed. De verzorgster schepten flink op de lepel. Na deze aanpassing verliep onze coordinatie beter. Flinke scheppen dus. Na het eten nog even spelen en toen was het baddertijd. Ook dit verliep soepel en voor het slapen gaan wordt er nog een beker warme melk gedronken. Elaine was erg moe en ik heb haar toen naar bed gebracht. Trouwens ze was niet de enigste. Arjan en ik waren ook total loss. Nog ergens een hapje gegeten en toen naar ons hotel vlakbij.


Woensdag 12 maart werden we warm verwelkomt door Elaine. Ze had een oranje hemdje aan met een fluweel zwarte broek. Tot 13.00 zijn we bij haar geweest. Vervolgens zijn we met Joy en Augustine op zoek gegaan naar een appartement. We hebben een goed appartement gevonden in Paradise Appartments. Het is op de begane grond en het is enorm groot. Joy wilde het in eerste instantie niet laten zien omdat ze bang was dat we het te groot vonden. Voor de Arjan kenners onder jullie kan niet zo gauw te groot zijn. Het is in jaren 50 stijl en een strak pand. Met een zwembad en loop afstand van het strand. We hebben het voor een maand gehuurd. Het ligt aan NyaliBeach. Vlakbij is er ook nog een winkelcentrum. Dus dit lijkt allemaal heel goed.
Geplaatst door Irene op donderdag, maart 12, 2009