Blog: Varia uit Kenia

10 October 2009

Comments (4) »

Varia uit Kenia

Vanavond is onze laatste avond voordat Jo, Ric, Madelief, Mees en Robijn Wolf bij ons 2! weken langs komen! We hebben er enorm naar uit gezien (ook naar de nederlandse krantjes en lekkers die ze mee zullen nemen). We zijn met Rivka al de dagen aan het aftellen en Rivka verzint wat ze allemaal met haar nichtjes en neef gaat doen (leeuwen, giraffen, spelen, slapen, knuffelen). Het huis is er klaar voor; 3 bedden geregeld en 2 campingbedjes en voldoende lekkers (rose, bier, cake gebakken, tropisch fruit voor een weeshuis- het is tenslotte vakantie!)

De afgelopen weken hebben ze heeel veel schoenen ingezameld voor het kindertehuis van Esther- de laatste telling die wij hoorden zat rond de 170 paar! Iedereen alvast bedankt voor het meehelpen!! Verder nemen ze nog kleine frutsels mee voor de sloppenwijken en ons vrijwilligerswerk van Good News Centre.

De afgelopen dagen/ weken hadden we bijzonder veel feestjes. Vandaag hadden we een keniaanse bruiloft, van onze begeleider van de adoptie-bemiddelaar hier. De bruid was in het wit, er waren ‘bridesmaids’ in het blauw, er was een kerkdienst met de huwelijksinzegening-vergelijkbaar als bij ons (met wat meer dans, uitbundig gezang). Esther viel tijdens de dienst in slaap en Rivka wilde tussendoor even buiten plassen (zindelijkheidstraining gaat goed!). Na afloop was er buiten onder een aantal witte luifels een groot keniaans buffet- schransen en dansen is aan de kenianen wel besteed! Rivka danste lekker mee!

Sinds september zijn de adoptierechtzaken na het zomer-reces weer hervat, met een wisseling van de wacht qua rechters. Dit houdt in dat alle nederlandse stellen weer aan de bak mogen om hun procedure af te ronden.  De nieuwe rechters gaan erg voortvarend en doortastend te werk: het resulteerde in 9 goedgekeurde procedures (waarvan sommige ouders al meer dan 12 maanden bezig waren..brr). Genoeg reden voor feestjes! de adoptierechtzaken zijn alleen op vrijdag- dus elke vrijdag en zaterdag is er nu wel feest! De positieve stemming slaat ook op ons over, want wij komen vanaf november in aanmerking voor onze eerste (van twee) rechtzaken. Onze hoop is dat we voor de kerst de ene kunnen hebben en na het kerst-reces de andere. Als de rechtzitting goed gaat, moet er voor Esther nog een keniaans paspoort geregeld worden en kunnen we 3-6 weken later naar huis (medio februari/maart?)!

Vorige week hebben we met ca 100 andere nederlanders drie oktober gevierd- hutspot, klapstuk, worst en verse haring!  Haiko en ik hadden voor het eerst oppas-dus het was voor de meiden nog even onwennig. Als klap op de vuurpijl heeft het die avond voor het eerst sinds een jaar keihard geregend! Iedereen hier was door het dolle heen- mensen gingen dansen in de regen! Onderweg zorgde dit nog wel voor wat verkeersopstoppingen- de hele stad stond gelijk vast..

De komende weken gaan we met zijn allen eerst 3 dagen op safari op de grens met Tanzania (Kilimanjaro) en daarna nog 5 dagen aan een palmbomenstrand bij Mombasa..Tussendoor gaan we wees-olifantjes kijken/voeden, giraffen voeren, op bezoek bij Esthers tehuis (met de 170 paar schoenen), een tour door de sloppenwijken, thuis even in ons zwembad duiken.. kortom een gezellige en leuke vakantie voor de boeg!  jaloersmakende foto’s zullen zeker volgen!

 

Eerste foto’s Esther

Toen we Esther uit het Rehema PEFA Home meenamen, kregen we ook een stapeltje foto’s mee van Esther’s 1e jaar. Die hebben we maar eens gescand om een back-up te hebben, maar zijn natuurlijk ook leuk om eens op de blog te zetten!

Hier is Esther bij aankomst in het kindertehuis (2 weken oud):

1e foto Esther

1e foto Esther

Met haar leeftijdgenootjes op de bank (datum onbekend):

pict006

En nog een recente van het leren lopen in het tehuis:

Leren lopen in het tehuis

Leren lopen in het tehuis