Familia Clubului Lions Moldova a crescut

13 May 2010

Familia Clubului Lions Moldova a crescut

Familia Clubului Lions Moldova a crescut

Familia Clubului Lions Moldova, din Bacau, s-a marit, marti seara, 11 mai, cu inca patru membri. Ei sint Stefan Silochi, Vasile Eftimie, Romel Gutu si Ioan Florin Dimitriu. La ceremonia condusa de presedintele in exercitiu al clubului, Sorin Brasoveanu, au participat, alaturi de membrii organizatiei, Ionel Lupu, viceguvernator II al Districtului 124 Romania, care este si membru al Lions Club Moldova, Nicolae Miclaus, presedinte, si Dorel Tataru, secretar, ai Lions Club “Sf. Gheorghe” Bacau. Au mai fost prezenti si cel care va fi presedinte, de la 1 iulie, al clubului “Sf. Gheorghe”, Marius Nemteanu, impreuna cu decanul de virsta al acestui club, Ioan Micu (Tata Pac), dar si reprezentantii Clubului Leo Phoenix (tinerii de pe linga “veteranii” lions din Clubul Moldova) si ziaristi.

Bataia clopotului Clubului Moldova i-a chemat, marti seara, la supunere pe toti cei prezenti, care au ascultat, pret de citeva minute, imnurile Romaniei, al miscarii internationale lioniste si al celei nationale. Cu sobrietatea ceruta de o asemenea oficiere, Sorin Brasoveanu a facut, mai intii, un scurt excurs in istoria miscarii lioniste internationale si a celei din tara noastra si a amintit citeva dintre realizarile clubului bacauan, infiintat in 1992. “Ii felicit pe noii membri pentru ca au avut curajul sa faca acest pas, pentru ca la nivel international numarul membrilor cluburilor lioniste este in scadere – a spus si Ionel Lupu. Le urez sa-si poarte insignele cu cinste si sa nu uite ca ei fac parte dintr-o elita”. Dupa care, viceguvernatorul a transmis salutul guvernatoarei (asa se pronunta numele functiei supreme in club, la lionezi, in cazul unei femei!) Districtului 124 Romania, Adriana Cazan.
Noii membri au iesit in fata asistentei impreuna cu nasii lor – cei care i-au recomandat pentru a intra in club si care ii vor urmari in activitate permanent. Iar nasii au fost chiar Ionel Lupu si Sorin Brasoveanu. Stefan Silochi are cea mai cunoscuta imagine publica dintre aspiranti, pentru ca a fost primar si viceprimar in Tirgu Ocna, timp de mai multe mandate. Este economist si licientiat in administratie publica, este casatorit, are doi copii si trei nepoti. Romel Gutu este bacauan, este inginer, dar profeseaza ca lichidator la Societatea de Insolventa ca asociat coordonator. Fotografia este principalul sau hobby. Si Ioan Florin Dimitriu este bacauan, economist, revizor contabil, iar in prezent administratorul unei societati de confectii. Este casatorit si are trei fete. Vasile Eftimie (Lalu) este, insa, figura carismatica a clubului. Prezentat de nasul sau, Ionel Lupu, ne-a aparut ca un om de mare sensibilitate, un mare iubitor de arta, antrenant in relatiile cu prietenii si colegii sai. Cum cronicarii l-au portretizat, pe vremuri, pe insusi Stefan cel Mare, si despre Vasile Lupu se poate spune, pastrind proportiile, desigur, ca este un om mic la stat, dar mare fapt si, de ce nu, si ghizdav la faptura.
Noilor membri le-au fost reamintite, in final, scopurile si obiectivele Lions, dar si Codul etic al clubului. Lor li s-a citit Angajamentul de onoare al membrilor Clubului Lions, cel care are ca deviza “We serve” (Noi servim), pe care l-au acceptat public. Astfel, li s-au inminat insignele de membri, iar finii si nasii au primit, depotriva, diplome pentru noile loc calitati intre membrii clubului Moldova. Si Sorin Brasoveanu a primit, la finalul ceremonialului, din partea guvernatoarei Adriana Cazan, un fanion si urarile de bine, pentru ca se asfla la final de mandat in fruntea clubului. Cel care il va urma, pentru un nou an lionistic, va fi Ioan Mocanu.