TdH Denmark - Cheshire home project

2010
Projekter og fadderskaber i Indien  

Projektets navn: Cheshire Home
Tilhørssted: Madras/Chennai, Indien
Vores samarbejdspartner: Cheshire Home
Projektets formål: At hjælpe svært handicappede
Projektets art: Gruppefadderskab
Antal børn: P.t. 38
Et fadderskab koster: kr. 75,- pr. måned

Projektansvarlig:
Henrik Bøg, Gl. Skolevej 9, 9382 Tylstrup
Tlf.:  98262261/40750252 - Email: terredeshommes@mail.dk

  
KLIK HER FOR AT STØTTE DETTE PROJEKT!

 


Cheshire Home, som blev stiftet i 1958, er et hjem for handicappede, især polioramte. Hjemmet ligger i den sydlige udkant af Chennai (tidligere Madras) i dejlige omgivelser tæt ved kysten. På hjemmet bor ca. 50 drenge og unge mænd samt ca. 25 piger og kvinder – alle med særdeles svære handicaps, de fleste med polio.
Hjemmet er pænt og rent, og det kan oplyses, at Terre Des Hommes for en del år siden støttede hjemmet med indretning af nyt køkken. Endvidere lykkedes det i 2003/2004 Terre Des Hommes at skaffe midler til opførelse af nyt svømmebassin til de handicappede – i samarbejde med ”DGI-byen” i København. Svømmebassinet, som kostede cirka 200.000 kroner, bliver nu flittigt brugt i forbindelse med genoptræning af de handicappede.
Der gøres et meget stort arbejde for at aktivere og videreudvikle alle, som bor på hjemmet – fortrinsvis via nogle håndværker aktiviteter (bl.a. trykning af foldere m.m.) – aktiviteter der hjælper til en bedre motorik, og så giver det samtidig en mindre indkomst til dækning af nogle af de faste udgifter. Resten af udgifterne, dvs. den almindelige daglige drift, betaling for børnenes skolegang, uniformer, mad m.m. dækkes via et tilskud fra den indiske stat samt via et Terre Des Hommes, fadderskabsprojekt, hvor danske sponsorer p.t. indbetaler i alt cirka 20.000 kroner årligt.
Cheshire Home fik i øvrigt besøg af Dronning Elizabeth i 1997 i anledning af hendes 50-års regeringsjubilæum, og hjemmet får i øvrigt ofte udenlandsk besøg – også fra Danmark, da man gerne, og med stolthed, viser hjemmet frem, så man kan få et indtryk af, hvad gode gerninger kan føre til, når viljen er tilstede.
Terre Des Hommes har ofte 2 danske volontører tilknyttet hjemmet. Det er fortrinsvis piger, der "tjener point" til deres videregående uddannelse i Danmark (oftest sygeplejersker og lign.), men også lidt ældre ægtepar, som bl.a. har været uddannet som henholdsvis tømrer og terapeut, har boet på Cheshire Home som volontører, og som dermed har været en stor hjælp med at ”gå til hånde” på hjemmet.
Ovennævnte Terre Des Hommes fadderskabsprojekt støtter de 38 børn og unge, der bor på hjemmet - alle med særdeles svære handicaps og en fattig baggrund, som - uden hjælp - gør det næsten umuligt for dem at få en uddannelse, da dette kræver en specialskole. Hjælpen sikrer således, at de alle får en uddannelse, som gør det lettere for dem at få et efterfølgende godt betalt arbejde, da mange af børnene, på trods af deres handicaps, faktisk er i besiddelse af en god intelligens.
Projektet er et gruppefadderskabsprojekt, hvilket vil sige, at alle donorer støtter alle børnene. Cheshire Home er meget præcise med at tilsende os, og dermed de danske faddere, en rapport over børnenes udvikling 2 gange årligt.
Konklusion:
Et projekt vi har støttet gennem længere tid, som kører perfekt samt med store fremtidsperspektiver.
Vi kender såvel stedet som stedets personel godt via tidligere besøg. Der er således stor tillid til, at dette projekt kan køre videre og evt. udvikles i årene fremover.
Der er kapacitet til, og stort behov for, at hjælpe endnu flere handicappede børn og unge, men det kræver flere faddere……