SF vil stoppe adoptioner fra Indien

20 January 2010

SF vil stoppe adoptioner fra Indien

Danmark bør stoppe adoption fra Indien, indtil forholdene er undersøgt til bunds, kræver SF. Indisk politi mener, at forældre franarres deres børn til adoption.

SF vil stoppe adoptioner af indiske børn til Danmark, indtil det er grundigt undersøgt, om forældre i Indien bliver franarret deres børn til adoption.

Det siger partiets retsordfører, Karina Lorentzen, efter nye oplysninger i DR-programmet 21 Søndag. Heraf fremgik det, at indisk forbundspoliti mener, at et børnehjem i Indien har narret børnene fra en indisk mand, hvorefter børnene blev adopteret til Danmark.

- Oplysningerne har skabt så megen usikkerhed omkring indiske adoptioner, at det er uholdbart at gennemføre flere, før vi har vished for, at det kan foregå på en betryggende måde, siger Karina Lorentzen.

Hun vil bede justitsminister Lars Barfoed (K) undersøge sagen og tage stilling til, om der skal indføres et midlertidigt stop for adoptioner fra Indien.

Tv-programmet fortalte historien allerede i 2007, hvorefter Familiestyrelsen lukkede for adoption fra Indien. Men en undersøgelse kom frem til, at manden godt var klar over, at børnene blev bortadopteret. Derfor blev der igen åbnet for adoption fra Indien.

Nu bakker det indiske forbundspoliti ifølge 21 Søndag op om manden. Efter at Ramesh Kulkarnis kone døde, afleverede han for otte år siden sine børn på børnehjemmet Preet Mandir. Ifølge manden selv skulle børnene kun være midlertidigt på børnehjemmet, indtil han igen kunne tage sig af dem.

Men han kom aldrig til at se dem igen, for de blevet adopteret til Danmark. De papirer, som Kulkarni skrev under, viste sig nemlig at handle om bortadoption og ikke indskrivning på børnehjemmet, som manden troede.

/ritzau/

Attachments