Pasports refused - fake paperwork?

22 December 2008

Reisverslag

Nicole en Brendie, 22 december 2008
Kenia Kenia Nairobi


Paspoorten

 

Na vorige week maandag eindelijk (na 5 keer) goedgekeurd te zijn door de court begon voor ons de volgende uitdaging (lees stress).
Kunnen we nog voor de kerst thuis komen???
Onze lawer vertelde ons dat er een klein kansje was en dat we er voor zouden gaan.
Tot en met donderdag ging alles voorspoedig. Hij had in 1 dag de courtorder. Het adoptiecertificaat was er woensdag al en toen alleen de paspoorten nog.
Tja, daar kwam het eerste probleem. De vrouw die moest tekenen wilde niet tekenen omdat ze het niet vertrouwde. Ze zag de datums van de court en van de adoptiecertificaat en bedacht dat dat nooit zo snel kon. Ze dacht dat de papieren vals waren. De lawer moest daarom maandagmorgen een bewijs laten zien dat alle papieren niet vals waren. Uiteindelijk is hij bij de baas terecht gekomen en die heeft opdracht gegeven om de paspoorten te printen, dit gebeurde om 15.00. Om 17.00 is de lawer terug gegaan om de paspoorten te halen. Deze waren gelukkig klaar. Toen moest hij nog het adoptiecertificaat laten veranderen. De naam van Nicole stond er namelijk niet op. Om 17.30 stond hij bij ons op de stoep om alle papieren af te leveren.
Hij vertelde ons dat hij nog maar 1 keer eerder door de week bij een rechter mocht komen. En dat was maar 1 keer. Hij had dit nog nooit mee gemaakt, 5 keer terug naar een rechter en dan door de weeks.
Tevens vertelde hij ons dat het ooit 1 keer eerder gelukt was alle vertrek papieren in 1 week bij elkaar te krijgen. Dit was dus een record !!!

Morgen om 08.30 staan wij bij de ambassade om de visum te regelen zodat we morgenavond met het vliegtuig naar Nederland kunnen.

Vergeef ons de spelfouten in ditbericht, het is snel geschreven.

Groeten Brendie en Nicole