Comment Petition: de ce sunt de acord... [Anca Ionela]

9 June 2010
de ce sunt de acord... [Anca Ionela]
sunt Ionela si sunt de acord cu aceasta petitie. Va spun si de ce. In 2000 am fost adoptata de o familie de italieni, impreuna cu fratele meu, dar Ion Tiriac si Emma Nicholson au inchis adoptiile. Ne-au ascuns pe mine, pe fratele meu cu inca alti trei copii adoptati de la acelasi centru, in azilul de batrani al carui director era chiar directorul educativ al centrului. Mergeam la scoala cu gardienii de la centru, eram paziti la usa clasei ca niste puscariasi. Ne luau de la cursuri si ne duceau pe camp sau la depozitul de fier vechi al unui cunoscut de-al directorului spunandu-ne ca ne ascund ca sa nu ne ia strainii organele.10 ani am trait terorizata, inspaimantata de aceasta "grija" parintasca. In loc sa fim lasati sa mergem in familiie adoptive, am primit batai din partea mamelor sociale, chiar si a gardienilor, insulte la adresa noastra, umilinta si dispret. Acum dupa 10 ani, viata noastra este goala... plina de traume psihice, de cosmar, de deziluzii, de minciuni, de manipulare psihica. In ultimii 3 ani, toti copiii au fost dati afara din centru, in locul lor au fost adusi batrani pentru ca nu mai erau copii...si majoritatea au ajuns in strada.Cele mai multe fete au fost violate chiar de unii angajati ai centrului si "consiliate" sa declare anchetatorilor, ca au facut dragoste de buna voie si nesilite de nimeni. Din 98 de copii cati eram atunci, doar 10 au terminat o scoala, restul fiind pe nicaieri, cu dificultati de integrare sociala. O parte dintre acestia au dormit si dorm inca pe sub scarile unor blocuri, prin parcuri, in adapostul de noapte unde dorm majoritatea boschetarilor. Ce ne-a oferit statul roman pana acum? Mancare si dormit, ca la puscariasi. Nu tu dragoste, nu tu familie, nu tu educatie, nu tu siguranta, un viitor fara speranta. In prezent centrul de copii a devenit azil de batrani, iar 30 de copii au fost trimisi sa " invete" in Fagaras intr-o scoala de copii bolnavi psihic. 
Auzi "Gica" iti propun sa o adopti pe o colega de-a mea. Are 19 ani. A fost adpotata in 2000 de o familie de profesori universitari din Verona, dar nici ea nu a ajuns la familia adoptiva, din aceleasi motive. Stii ce s-a intamplat in ultimii 10 ani in viata ei? Iti spun eu: a fost violata la varsta de 14 ani. A furat si fura in continuare. Are dosare penale de furt calificat la politia din Fagaras si Brasov. A fost data afara din centru la implinirea varstei de 18 ani. Acum se prostitueaza intr-un bar de noapte din Fagaras. Halal grija! Halal viata!
Poti s-o adopti daca vrei. Ea inca isi doreste familie... Si sti care mai este paradoxul? Familia adoptiva din Italia a venit in ultimii ani, s-o intalneasca, sa o incurajeze, sa o sustina moral si financiar, dar ea era plecata si in Austria sa isi profeseze meseria pe care a invatat-o in timpul institutionalizarii !!!
Pentru stiinta ta, in Romania sunt la aceasta ora peste 70.000 de copii abandonati si aproximativ 3000 de familii atestate ca fiind apte sa adopte un copil. De ce nu se fac adoptii nationale? Iti spun tot eu: romanii nu adopta copii de tigani. In plus, fa tu socoteala, Gica ce cheltuieli asigura statul roman pentru cresterea unui copil in orfelinat. 20 milioane lei vechi pe luna. Asa ca, Gica draga, plateste tu in continuare din salariul tau pentru toti orfanii Romaniei sau si mai bine, adopta-i pe toti !!! Sigur, presedintele Romaniei care se opune adoptiilor internationale te va premia si va fi nasul copiilor tai. 
Semnat ANCA IONELA LUCIA unul dintre initiatorii petitiei. [09/06/2010 18:00]