Albert Jaap van Santbrink vertrekt als directeur

1 March 2011

17-12-2010 - Albert Jaap van Santbrink vertrekt als directeur

Na een korte periode als directeur/bestuurder zal Albert Jaap van Santbrink per 1 maart 2011 de Vereniging Wereldkinderen verlaten. Bij zijn aantreden was bekend dat Van Santbrink de functie tijdelijk zou vervullen. 

Van Santbrink heeft de organisatie weer in rustiger vaarwater gebracht na een hectisch 2009. In 2010 is gebouwd aan een nieuwe strategie en profiel. Daarbij was het noodzakelijk de geplande reorganisatie door te voeren en nieuwe activiteiten op te pakken. Net als iedere andere organisatie is de organisatie in ontwikkeling en lerend, maar de koers is duidelijk en er zijn al successen. Met onder andere de MFS II subsidietoekenning voor ondersteuning van kinderbeschermingsprogramma’s in Afrika. De identiteit is aangescherpt. Wereldkinderen wil verantwoorde adopties uitvoeren en programma's en projecten steunen die bijdrage aan het verbeteren van de positie van kinderen in ontwikkelingslanden. De zeer betrokken vrijwilligers vormen de belangrijke basis van de vereniging. Wereldkinderen maakt weer meer tijd en kennis vrij om de expert op het gebied van adoptie te blijven en vrijwilligers in het land te ondersteunen.

De Raad van Toezicht is gestart met de werving van een nieuwe directeur. De verwachting is dat deze begin 2011 kan worden benoemd.

Tot 1 maart of zoveel eerder als een nieuwe directeur is benoemd blijft Albert Jaap van Santbrink leidinggeven aan de organisatie en zal in nauw overleg met Martien Miedema, adjunct directeur, Taeke Meindertsma, hoofd programma’s en fondsenwerving en Ineke Osseman, hoofd financiën, uitvoering geven aan het beleid. 

Voor meer informatie:
Vereniging Wereldkinderen
Raad van Toezicht, de heer mr H. Drayer
t.a.v Ellen Kerkhoven 
Riouwstraat 191
2585HT Den Haag
            + 31 70 3506699      
f + 31 70 3547867
kerkhoven@wereldkinderen.nl