Mariëtte regelt adoptie

2 April 2012

Mariëtte  regelt adoptie

 

CASTRICUM - De uit Castricum afkomstige Mariëtte Asagbo-Krouwel (27), die in Ghana een weeshuis runt, heeft een adoptie begeleid.

Zaterdag was Mariëtte op tv te zien bij het programma van Karin Bloemen, 100%TV, op SBS6. Ze kreeg een paar minuten de tijd om iets te vertellen over haar 'Hanukkah Children's Home'. "En dat is belangrijk'' vertelt haar moeder Marjo van Dijck. "Zeker nu het kabinet weer een miljard gaat bezuinigingen op ontwikkelingswerk. Wij krijgen geen enkele steun of subsidie van de Nederlandse overheid, omdat het beleid nu niet meer is om kleinschalige kindertehuizen te steunen maar om de kinderen in gastgezinnen te plaatsen. Helaas gaat dit niet op voor kinderen met een beperking, dus blijven kleinschalige kindertehuizen als Hanukkah nodig."

Mariëtte is inmiddels vertegenwoordiger geworden voor de Nederlandse Adoptie Stichting die voor (Ghanese) kinderen met een beperking een adoptie in Nederland mogelijk maakt. De Ghanese overheid heeft bepaald dat alleen kinderen met een beperking ter adoptie aangeboden mogen worden. De eerste adoptie door Mariëtte is succesvol afgerond en Vera is vorige week aangekomen in Nederland.