Reactie op artikel van Sanne Terlingen

2 July 2012

Comments on story Sanne Terlingen Oneworld

jolande van Lierop 30-06-2012

Reactie op artikel van Sanne Terlingen


In betreffend artikel doet Sanne Terlingen verslag van een Limburgse miljonair die een Ghanees meisje zou hebben “misbruikt”.
OBJECTIEF
Maar hoe objectief is het artikel waarin het meisje “Ruth” wordt geciteerd in werkelijkheid?
Sanne Terlingen blijkt een meer dan een goede bekende te zijn van Jan Wubbeling (60) en diens vrouw Eunice Boateng (24) welke zij regelmatig bezoekt in Ghana.
Jan Wubbeling die zich profileert als een keurige huisvader verliet in 2005 zijn gezin in Nederland om zich definitief in Ghana te vestigen met zijn toenmalige 18 jarige Ghanese vriendin Eunice Boateng.
De verdere levenswandel van Jan Wubbeling wordt door hemzelf uit de doeken gedaan in diens memoires welke op internet te vinden zijn.
De Wubbelings, zijn beiden ex medewerkers van het African Royal Beach Hotel in Accra Ghana, dat eigendom is van dhr. Paes.
Paes kocht het toenmalige Dutchhotel in 2005 van een groep Nederlandse investeerders die niet meer opgewassen waren tegen problemen en bedreigingen van mede investeerder en Nico van Staalduinen (woonachtig in Ghana).
DIRECTEUR
In 2008 werd Jan Wubbeling door Paes aangetrokken als directeur, in die hoedanigheid was Wubbeling tot 2010 verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van het 140 medewerkers tellende African Royal Beach Hotel.
Zijn vrouw Eunice Boateng was eveneens korte tijd werkzaam in het hotel maar werd ontslagen nadat zij betrokken raakte in een auto ongeluk waarbij de Financial controller, die enkele dagen van te voren aan Paes kenbaar had gemaakt dat er sprake was van bedrijfsfraude, om het leven kwam.

ADOPTIESCHANDAAL
In 2010 werd middels gegevens in de bedrijfscomputer ontdekt dat Jan Wubbeling en Eunice Boateng zich hebben verrijkt aan illegale adoptiehandel. Zij regelden tegen betaling de adoptie van een 5 jarig jongetje door een Duits echtpaar (woonachtig in Nederland) dat niet meer voor adoptie in aanmerking kwam. De potentiële adoptieouders overnachten in het hotel en het kantoor wordt gebruikt voor de administratieve afhandeling.
De aangetroffen bewijzen worden door Paes overhandigd aan Justitie in Ghana en Nederland.

GRONDEIGENDOM
Momenteel loopt er eveneens een strafrechtelijk onderzoek tegen Jan Wubbeling inzake het onrechtmatig toe-eigenen van gronden gelegen naast het hotel. De gronden zijn




eigendom van Paes. In een eerste gerechtelijke uitspraak inzake deze kwestie stelt de rechter dat Wubbeling de grond niet meer mag betreden.
LASTERCAMPAGNE
De Wubbelings, die tevens zeer goed bevriend blijken te zijn met Nico van Staalduinen maken vervolgens openbaar kenbaar dat ze hoe dan ook Paes zullen ruineren. Het blijft niet bij loze woorden en er wordt een heuse lastercampagne tegen Paes op touw gezet. Oud medewerkers van het hotel worden opgetrommeld en op tape is te horen hoe Jan Wubbeling betreffende medewerkers tegen Paes ophitst en plannen smeedt om van Paes af te komen door hem te begraven in Ghana.
Naar aanleiding van getapte uitspraken vindt een huiszoeking bij Jan Wubbeling plaats waarbij twee illegale wapens worden aangetroffen en in beslag genomen. Jan Wubbeling wordt gearresteerd en afgevoerd. Het onderzoek in deze zaak is lopende.
BIZAR SCHIETINCIDENT
Op 25 november 2011 vindt een bizar schietincident plaats waarvan verslag wordt gedaan in diverse Ghanese media waaronder The Enquirer van 25 november 2011.
Jan Wubbeling raakt voor zijn huis in conflict met buren en wegmedewerkers van de Ghanese overheid. De medewerkers worden bedreigd met een vuurwapen waarna Jan Wubbeling het vuur opent op een van hen. Eunice Boateng laat vervolgens hun levensgevaarlijke bulldog los op de overige medewerkers. In grote paniek en angst slaan de werknemers op de vlucht. Dit incident leidt wederom tot arrestatie van Jan Wubbeling.
“RUTH”
Onder dwang van Eunice Boateng wordt het Ghanese meisje “Ruth” van kostschool geplukt waar zij reeds geruime tijd verblijft. Een eerdere poging hiertoe mislukt omdat de politie tijdig ter plaatse is.
De inmiddels 20 jarige Ruth wordt alsnog in 2010 door de Wubbelings in huis genomen en in de watten gelegd, er wordt zelfs een auto voor haar gekocht.
Dit alles op voorwaarde dat ze een belastende verklaring van misbruik tegen Paes aflegt. Eunice Boateng benoemt zichzelf tot “voogd” van “Ruth” en tornt “Ruth” mee naar het plaatselijke politiebureau om daar de verklaring af te leggen.
Uit het politie onderzoek dat volgt komt vast te staan dat het een set up betreft.
Daarna wordt de verklaring door Ruth weer ingetrokken, in het bijzijn van haar eigen advocaat. Op videobeeld is te zien hoe “Ruth” haar excuses aanbiedt aan mister Paes voor de valse aantijgingen en laat weten destijds onder druk te zijn gezet.

In oktober 2011 oordeelt de rechtbank in de hoofdstad Accra dat de aantijgingen tegen Paes onjuist blijken. Jan Wubbeling en Eunice Boateng wordt verboden om zich in de media verder over Paes uit te laten.
Door deze ontwikkelingen heeft de Ghanese justitie inmiddels een strafrechtelijk onderzoek gelast naar Jan Wubbeling, Eunice Boteng en “Ruth” inzake het uiten van valse beschuldigingen en het doen van valse aangiften jegens Paes.
Ondanks de gerechtelijk uitspraak in Ghana maken Jan Wubbeling en Eunice Boateng momenteel gebruik van de diensten van Sanne Terlingen om Paes alsnog zoveel mogelijk schade toe te brengen.
Sanne Terlingen tracht met haar Pedo artikel niet enkel karaktermoord op Paes te plegen maar brengt tevens Ghana in diskrediet.

Freelance journaliste Jolande van Lierop

Jolande van Lierop 01-07-2012

Reactie

Goed gezien Jenny, er is inderdaad sprake van een vete tussen Jan Wubbeling en zijn vrouw Eunice Boateng enerzijds en Paes anderzijds. Hoe deze tot stand is gekomen heb ik reeds duidelijk proberen te maken (zie mijn reactie op het artikel paradijs voor pedo’s van Sanne Terlingen).
De aangifte van het meisje “Ruth” (20) werd volledig geregisseerd door Jan Wubbeling en Eunice Boateng. Ook heeft Enice Boateng zichzelf benoemd tot “voogd” van het meisje “Ruth”.
Sanne Terlingen is goed bevriend met Jan Wubbeling en Eunice Boateng (voor de voorbereiding van haar artikel lag Sanne Terlingen in mei j.l. nog zonnebadend met Jan Wubbeling op het strand van Accra, Ghana).
Ondanks het feit dat Sanne Terlingen zeer goed op de hoogte is van de vete tussen de Wubbelings en Paes slikt ze alles wat De Wubbelings beweren voor zoete koek.
Mijns inziens is er absoluut geen sprake van enige vorm van objectiviteit jegens Paes.
Wist je bijvoorbeeld dat GELIJKTIJDIG met het verschijnen van het artikel van One World er een zeer goed voorbereid artikel tegen Paes verscheen op de site van www.ftm.nl waar men onder regie van Sanne Terlingen wederom probeert Paes zoveel mogelijk te beschadigen. (allemaal een beetje te toevallig)
Bovendien heeft Sanne Terlingen reeds een half jaar geleden geprobeerd een soortgelijk belastend artikel dat ALLEEN over Paes handelde te slijten aan diverse andere bladen.
Omdat in oktober 2011 de Rechtbank in Ghana oordeelt dat de aantijgingen tegen Paes ONJUIST zijn en er sprake is van een SET UP willen deze bladen niet over betreffende onwaarheden berichten.
Ik ben geen belanghebbende in de zaak van Paes, maar heb de gang van zaken hieromtrent vanaf 2010 (zolang zijn Jan en Eunice hier reeds zeer actief mee bezig!) nauwkeurig gevolgd en kan niet anders concluderen dat er een door de Wubbelings GEREGISEERDE LASTERCAMPGNE tegen deze persoon plaatsvindt.
Sterker nog het hele pedo verhaal is juist om die reden geschreven en gepubliceerd!!!
Vandaar dat ik me geroepen voel verslag te doen.

IS GETEKEND
Jolanda van Lierop

Jolande van Lierop 02-07-2012

Reactie

Sanne Terlingen maakt middels haar artikel misbruik van dit podium (lees deze site) ?om haar persoonlijke grieven jegens Paes te ventileren. Want nogmaals, dat is wat hier gebeurd.
Uiteraard is dit niet datgene wat OneWorld zich ten doel stelt. Het is derhalve de journalistieke taak van OneWorld hier niet aan mee te werken en artikelen kritisch te beoordelen.?Mede vanwege het feit dat de rechtbank in Ghana een publicatieverbod heeft oplgelegd in deze zaak omdat de aantijgingen tegen Paes onjuist zijn bevonden.
Jolanda van Lierop