MSS appealed the Court verdict

28 February 2020

(Found on website on 28/2/2020)

Een aantal jaren geleden was kwam Meiling in het nieuws vanwege een mogelijk adoptieschandaal. Hoe zit dat?

In 1999 is een medewerker van Malaysian Social Services (MSS) gearresteerd op verdenking van overtreding van de regels van binnenlandse adoptie. Deze medewerker is onschuldig bevonden en vrijgesproken.

Central Adoption Resource Authority (CARA) verlengde in dat jaar de vergunning van MSS. CARA is de organisatie die in India alles rond de adoptie controleert.

In 2005 waren er opnieuw verdenkingen van onethische adoptiepraktijken van MSS. Op 12 februari 2019 heeft dit tot een uitspraak geleid. MSS heeft een boete van 10.000 rupees (= 127 euro) gekregen en een voormalig medewerker is veroordeeld. MSS is in hoger beroep gegaan tegen deze uitspraak en verwacht dat de straffen worden terug gedraaid. Nadat het hoger beroep heeft gediend, krijgen we van MSS de stukken toegestuurd.

Meiling gaat er vanuit dat de adopties vanuit India op de juiste wijze zijn verlopen. De voorgeschreven adoptieprocedure in India was gedegen, met veel controlemomenten door meerdere officiƫle (hiervoor aangewezen) instanties (zie vraag 2).

.