Actueel boek: Baby op bestelling

2009
Actueel boek: Baby op bestelling
Mateloos heb ik me deze zomer opgewonden over het plan van het AMC om eicellen te gaan invriezen van vrouwen die op latere leeftijd zwanger willen worden. Gelukkig is de Tweede Kamer ook tegen en zijn de woeste plannen inmiddels wat gematigd. Het ziekenhuis wil de leeftijdsgrens niet oprekken tot 50 maar slechts tot 45 jaar en dus is wat mij betreft de angel uit het plan. Anyhow .. op het moment dat er een boek op de markt verschijnt waarin een vrouw zich verdiept in de vele nieuwe technieken om zwanger te raken, waaronder het invriezen van eicellen .. dan kan ik maar één ding zeggen: Lezen dat boek!
Rachel Lehmann-Haupt verkent in Baby op bestelling; de zoektocht van een uitstelmoeder de vele nieuwe mogelijkheden die vrouwen in deze tijd tot hun beschikking hebben – eitjes invriezen, alleenstaand moederschap, een zaaddonor zoeken of adoptie – zonder daarbij haar eigen ambities, dromen, angsten en morele standpunten uit het oog te verliezen.
Baby op bestelling is een eerlijk, indringend en humoristisch verslag van de pogingen van een jonge vrouw om moderne liefde te verenigen met haar eigen ideaalbeeld. Rachel Lehmann-Haupt spreekt de generatie vrouwen aan die alles willen – een carrière, een gezin, de perfecte partner – maar nog niet precies weet hoe ze dat allemaal kan bereiken.
Op haar 31ste denkt Rachel Lehmann-Haupt dat ze het helemaal voor elkaar heeft: de ideale relatie, een mooie carrière en een paar kindjes in het verschiet. Een jaar later is zij weer single en moet ze opnieuw beginnen, geobsedeerd door een snel naderende deadline: de leeftijd van 35 jaar, de grenslijn tussen een ‘gewone’ en een risicozwangerschap. Geconfronteerd met de druk om de ware liefde te ontmoeten terwijl ze nog jong genoeg is om kinderen te krijgen gaat zij op onderzoek uit.
Baby op bestelling is onder meer te koop bij Bol.com
http://zwanger.blog.nl/algemeen/2009/11/03/actueel-boek-baby-op-bestelling-rachel-lehmann-haupt-eicellen-invriezen-embryoselectie