Delegatie din Marea Britanie la Consiliul Judetean

21 May 2010
Delegatie din Marea Britanie la Consiliul Judetean

          Vineri, 21 mai 2010, Presedintele Consiliului Judetean a primit vizita delegatiei din Marea Britanie care reprezinta Fundatia ARK, unul din principalii finantatori internationali in domeniul protectiei copilului. La intilnire au participat dl Stefan Darabus, director HHC Romania si d-na Maria Griguta, director economic la DPC Maramures. 

          Dl Stefan Darabus a prezentat pe scurt activitatea fundatiei si colaborarea cu ARK, care desfasoara de doi ani in Romania proiecte impreuna cu HHC si este o prezenta binecunoscuta in peisajul organizatiilor care lucreaza in actiuni de caritate. Radya Ebrahim si Laura Parker au apreciat colaborarea pe care au avut-o pina acum cu HHC Romania si au exprimat dorinta de a continua la acelasi nivel, bazindu-se pe profesionalismul si experienta fundatiei maramuresene. “Cu toate ca pina acum colaborarea cu HHC a fost una de exceptie, avem nevoie si de un sprijin din partea institutiilor romanesti. Nu putem sa ajutam daca cei care sint adevaratii beneficiari nu se lasa ajutati sau daca ei nu inteleg faptul ca tinerii si copiii institutionalizati au nevoie de alte modele, mult mai apropiate de mediul familial. Este ceea ce propunem noi si ceea ce functioneaza peste tot in lume, iar Maramuresul ar putea devein in scurt timp un model national de inchidere a caselor de copii si de transformare a acestora in case de tip familial”. 

          La randul lui, presedintele Consiliului Judetean a mentionat faptul ca acesta este un aspect care il intereseaza in mod special si ca isi va da tot sprijinul pentru ca lucrurile sa mearga pe fagasul normal. “Eu va asigur de faptul ca voi face tot ce tine de mine pentru ca acestor copii sa le fie mai bine; doresc , din tot sufletul, ca ei sa nu mai constituie o problema si ca ei sa nu mai aiba probleme in ceea ce priveste integrarea lor in viata si societate. Va multumesc pentru tot ce faceti pentru noi si va asigur ca, mereu, usa mea va e deschisa, la fel ca si portile maramuresene. Si as vrea sa nu uitati ca in spatele acestor porti sint suflete!”

Biroul de pres?
Cabinet pre?edinte