Together4change - 52 million subsidy

1 November 2010

Publicatiedatum: 1 november 2010

Together4Change stimuleert zelfredzaamheid

Nieuwe kansen voor jongeren in ontwikkelingslanden

Nunspeet, 1 november 2010 -  De alliantie Together4Change werkt de komende vijf jaren aan het vergroten van zelfredzaamheid, veiligheid en zelfstandigheid van jongeren en gemeenschappen in kansarme gebieden in, met name, Afrika en Azië..  De vier organisaties in de alliantie, International Child Support (ICS), SOS Kinderdorpen, Wereldkinderen en Wilde Ganzen zien de samenwerking als de ultieme kans om hun krachten te bundelen en kennis te delen. Een zelfstandige toekomst voor alle mensen, dat is waar Together4Change voor staat. Centraal in de strategie van Together4Change staat dat ontwikkelingen worden gerealiseerd vanuit de mensen en maatschappij zelf, waarbij de ontwikkeling en veiligheid van jongeren en kinderen prioriteit heeft. Versterking van de lokale economie en het faciliteren van vakopleidingen voor jongeren zijn twee belangrijke uitgangspunten van het programma. Daarnaast is er speciale aandacht voor het verbeteren van de mechanismen voor kinderbescherming en van de lokale fondsenwervingcapaciteit in de programmalanden.

Geïntegreerde samenwerking

De alliantiepartners bundelen hun krachten op strategisch, organisatorisch en programmatisch niveau. De alliantiepartners van Together4Change ontvangen voor de periode 2011 - 2015 een subsidie van het ministerie van Buitenlandse Zaken van maximaal ruim 52 miljoen. Zelf investeert de alliantie ook fors in de uitvoering van de programma's. De alliantie zet in op een samenwerking van minimaal vijf jaar.

Voorbereidingen gestart

Together4Change is in november 2009 van start gegaan met de voorbereidingen van de uitvoer van het programma. Deze voorbereidingen vonden plaats in nauw overleg met de lokale partnerorganisaties in de programmalanden. Deze lokale partners zijn de spil in het verwezenlijken van de ambities; zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Onderdeel van de voorbereiding was een workshop voor Afrikaanse partnerorganisaties. Het thema dat leidend is voor de Together4Change alliantie, het stimuleren van maatschappelijke veranderingen door de gemeenschap zelf, stond tijdens deze training centraal.

Quote:

"Binnen de Together4Change alliantie zie ik dat alle partnerorganisaties hun eigen kracht hebben. Daarop is deze alliantie ook gebouwd. Ik ben tot nu toe vooral dankbaar voor de trainingen over Civic Driven Change, een redelijk nieuw concept met grote mogelijkheden om positieve veranderingen in de gemeenschappen tot stand te brengen. Ik kijk uit naar onze verdere samenwerking want alleen op die manier kunnen wij al onze verschillende ervaringen samen brengen voor een betere samenleving."

Ruth Okowa, nationaal directeur SOS Kinderdorpen in Kenia