V & K kræver reform af adoptionsområdet

www.dr.dk
10 January 2014

V & K kræver reform af adoptionsområdet

Efter et adoptionsbureau nu suspenderes, stilles der fra politisk hold krav om en reform af hele adoptionsområdet.

10. JAN. 2014 KL. 17:58

Eyvind Vesselbo

Af Trine Duemose K. Simonsen

Venstre og de konservative kræver nu en reform af adoptionsområdet.

LÆS OGSÅ Vilhelmsen: Ingen kan komme på venteliste hos AC Børnehjælp

Det sker efter Socialminister Annette Vilhlemsen har valgt at suspenderet adoptionsbureauet AC Børnehjælps ret til at formidle adoption.

Det er afsløringer af massiv rod i økonomien og underslæb i AC Børnehjælp og etisk tvivlsomme adoptioner i Danadopt, som får de to borgerlige politikere til at kræve en ny reform på området.

V: Der skal helt nyt system til

Det nuværende adoptionssystem kan ikke løfte sin opgave, og derfor er tålmodigheden hos Venstres socialordfører Eyvind Vesselbo nu er sluppet op.

- Vi kan hverken sikre, at adoptionerne er etisk korrekte - eller at øknomien er ordentligt. I AC Børnehjælp ser vi, at økonomien er kaos, så derfor må der et helt nyt system til, understreger Eyvind Vesselbo.

Han mener, at det er den helt rigtige løsning at suspendere AC Børnehjælp, så man forsikrer de familier, der står og venter ikke kommer til at lide skade.

K: Adoptionssystemet kollapser

Det samme holdning deler de konservatives socialordfører Mai Mercado.

- Det er meget, meget bekymrende og stærkt uheldigt, det vi ser i dag - det kan få stor betydning for hele adoptionssystemets fremtid, siger Mai Mercado og tilføjer:

- Hele adoptionssystemet kollapser, og det må vi politisk tage vare om og sørge for imødegå så meget vi kan.

Mai Mercado ønsker, at de familier der allerede har et match holdes skadesløse, både i forhold til økonomien men også det barn de venter på.

.