Wereldkinderen - restitution costs - higher costs than mentioned at website

21 February 2014

restitutie adoptiekosten

Gepost door: amvangils@home.nl ()

Datum: 20 februari 2014 22:40

Hallo, kan iemand mij vertellen of de eerste procedure kosten voor colombia terug betaald worden indien wij de procedure willen beeindigen? Wij wachten alweer een paar jaar op een tweede kindje,maar er zit totaal geen schort in,nu zijn we heel ver met pleegzorg en willen daarom stoppen.helaas wel veel geld betaald,maar naar onze mening ligt ons dossier al jaren op de stapel ,men heeft daarin weinig gedaan,maar er is wel veel geld betaald. Ik hoop dat iemand ons iets meer kan vertellen, zie alleen dat de voorlichtingskosten soms terug betaald worden.

Opties: Reageren•Reageren met quote

Re: restitutie adoptiekosten

Gepost door: Nan33 ()

Datum: 21 februari 2014 07:56

Ik ben bang van niet maar staat dat niet in het contract wat je hebt getekend?

Anders even bij de vergunninghouder navragen, ik weet dat je bij K&T iig niks terug krijgt.

Opties: Reageren•Reageren met quote

Re: restitutie adoptiekosten

Gepost door: siblingdream ()

Datum: 21 februari 2014 10:08

Nou ik denk dat jullie dat helaas kunnen vergeten.

Wij zijn na de intake voor Colombia overgestapt naar een andere vergunninghouder.

Wij hebben 1200 euro achter gelaten voor een intake gesprek van 45 min. en een paar vragenlijsten die we notabene helmaal zelf moesten invullen. Mijn inziens dus totaal niet veel werk geweest en staat totaal niet in verhouding met het werk dat ze hebben gehad.

Pas na het intake gesprek stuurden ze ons per post de te verwachten kosten op voor een adoptie van een sibling uit Colombia. Nou die lag vele vele malen hoger als we zelf hadden berekend. Wij blijven ons tot op de dag van vandaag afvragen waar dat geld allemaal heen gaat. Waarschijnlijk in de beurs van de directie van Wereld kinderen en de projecten die ze steunen

Wij hebben dus eigenlijk direct na de post met de verwachtte kosten (die dus zelfs nog hoger zouden kunnen uitvallen want het was een schatting) besloten op te stappen aldaar.

Wij hebben de rechtsbijstand laten kijken, maar tja contract gerekend waar het instaat, dus geen poot om op te staan.

Ik had al gelezen dat de adopties uit Colombia volledig stil liggen, dus wij zijn echt zo blij dat we weg zijn gegaan. Niet dat de huidige procedure over rozen gaat, maar wel nog altijd beter als dat het bij WK zou zijn gegaan….

ik wens jullie heel veel succes. Ik zou een persoonlijk gesprek aangaan, mocht je daar niet verder mee komen, zeker eens bij rechtsbijstand informeren en het wat harder spelen als dat wij hebben gedaan, ik heb er nog altijd spijt van dat ik dat niet gedaan heb en bijvoorbeeld om gesecificeerde rekening van die 1200 euro heb gevraagd…..

Opties: Reageren•Reageren met quote

Re: restitutie adoptiekosten

Gepost door: MCP ()

Datum: 21 februari 2014 14:24

Hier helaas precies een zelfde soort ervaring.

Op de wachtlijst geplaatst met de mededeling dat we binnen een half jaar een voorstel konden verwachten.

Echter na 1,5 jaar kregen we de mededeling dat we beter van de wachtlijst af konden want het liep allemaal niet meer en het contact met het land werd zoetjes aan afgerond...

Het heeft ons ruim 4000 euro gekost waarvan we geen cent terugkregen terwijl het niet eens onze eigen keus was van de wachtlijst te gaan maar zij ons dat adviseerden.

Het dossier heeft gewoon al die tijd bij hen in de kast gelegen want zou pas opgestuurd worden na een match.

Het heeft me zeer verbaasd. Want ze hebben gewoon niets hoeven doen aangezien er helemaal geen voorstellen kwamen en ze dus ook niks te matchen hadden.

Opties: Reageren•Reageren met quote

Re: restitutie adoptiekosten

Gepost door: Nan33 ()

Datum: 21 februari 2014 14:43

@ Sibling dream je geeft aan dat je de kosten pas na de intake kreeg. Mijn ervaring bij WK is dat je die krijgt zodra hun je dossier hebben ontvangen, daarnaast valt het gewoon op te zoeken op hun site.

[www.wereldkinderen.nl]

Maar het is inderdaad wel zuur dat wanneer er van het voorschot nog maar zo weinig is gedaan je niks meer terugkrijgt dit is volgens mij bij alle vergunninghouders zo, het is jammer dat er vanuit bijv de overheid niet meer controle op de vergunninghouders is.

Opties: Reageren•Reageren met quote

Re: restitutie adoptiekosten

Gepost door: siblingdream ()

Datum: 22 februari 2014 22:32

Ja dat overzicht kennen we wel, maar wordt niet op bijkomende kosten gepraat, en die liggen wel vele vele malen hoger! En daar krijg je pas na intake info over... En het gaat dan niet over 5000 euro meer maar veeeeel veeeeeeel meer....... Helaas willen graag kinderen maar niet ten koste van alles.... Willen ook kunnen leven en leuke dingen blijven doen in plaats van mega krediet afbetalen Dat je tickets moet kopen ed hadden we heus wel mee berekend maar je gaat er van uit dat bijvoorbeeld bepaalde kosten in bemiddelingskosten vallen, dus niet.... Waar gaat dat hoge bedrag heen, personeelskosten?? Haha dan worden ze heel snel rijk. Boeven zijn het ik heb er geen goed woord voor over, maar gelukkig maakten wij echt net op tijd achteraf een hele goeie beslissing!

Opties: Reageren•Reageren met quote

Re: restitutie adoptiekosten

Gepost door: Elfje ()

Datum: 23 februari 2014 08:52

Siblingdream, welke goede beslissing hebben jullie dan gemaakt? Jullie huidige vergunninghouder doet toch precies hetzelfde?

Opties: Reageren•Reageren met quote

Re: restitutie adoptiekosten

Gepost door: siblingdream ()

Datum: 24 februari 2014 11:57

ja dat klopt zeker Elfje maar die vragen geen 1200 euro voor alleen een intake gesprek en na onze ervaring met wk hebben eerst even meer informatie opgevraagd voordat we een contract aangingen.

We zijn blij dat ons dossier niet in Colombia ligt gezien de ontwikkelingen rondom de adopties vanuit Colombia. Maar we maakten uiteindelijk de keuze op financieel gebied, de kosten zijn nu vele vele malen lager dan als we de adoptie uit Colombia hadden doorgezet.

Niet dat nu alles op rolletjes loopt hoor, maar we zijn heel blij dat we zijn overgestapt.

1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/02/2014 12:11 door siblingdream.

Opties: Reageren•Reageren met quote

Re: restitutie adoptiekosten

Gepost door: Elfje ()

Datum: 25 februari 2014 07:13

Het is overal wel wat. Dat je ineens op een website leest dat de bureaukosten voor de adoptie van een sibling per 1-2-2014 € 1500,- hoger worden, vind ik ook niet netjes.

Opties: Reageren•Reageren met quote

Re: restitutie adoptiekosten

Gepost door: Nan33 ()

Datum: 25 februari 2014 08:43

Ik heb juist die ervaring bij K&T dat er nog heel veel aan kosten bleek bij te komen en daar kwam ik pas achter toen mijn dossier al was verstuurd, omdat ik toen in contact kwam met mensen die al vanuit dat land hadden geadopteerd. Mijn ervaring met WK is juist dat ik ze heel zorgvuldig vind met de kosten en dat ze het ook geen probleem vinden als je om een specificatie vraagt.

Opties: Reageren•Reageren met quote

Re: restitutie adoptiekosten

Gepost door: siblingdream ()

Datum: 26 februari 2014 10:02

Hallo Elje

tja ik moet je nu helemaal gelijk geven.....wij kwamen er vorige week dus ook achter. Notabene via de website, niet eens een brief gekregen of zo.

1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 27/02/2014 07:25 door siblingdream.

.