Sri Lanka start onderzoek naar handel in baby's

12 March 1987

Gepubliceerd op: 12 maart 1987Meer informatie

Sri Lanka start onderzoek naar handel in baby's

COLOMBO - De regering van Sri Lanka heeft gisteren opdracht gegeven tot een onderzoek naar de mogelijke illegale adoptie en verkoop van,baby's naar het buitenland.

Volgens Gamini Dissanayake, de minister van landontwikkeling die pleitte voor het onderzoek, heeft de handel in baby''s de naam van Sri Lanka in het buitenland geen goed heeft gedaan. Vooral de plaatselijke pers heeft veel aandacht aan de zaak besteed.

In de onafhankelijke Srilankaanse krant The Sun stond dat de autoriteiten op het spoor zijn gekomen van zeker 1000 gevallen van baby''s die door buitenlanders zijn geadopteerd waarbij gebruik werd gemaakt van vervalste geboortebewijzen en namaakidentiteitspapieren van moeders. De politie deed onlangs invallen in zogeheten babyboerderijen, de omschrijving die Srilankaanse kranten gebruiken voor tehuizen waar moeders met voor adoptie bestemde baby''s verblijven. Volgens The Sun betaalden adoptie-ouders bedragen tot 31.000 gulden voor een baby.

Vorige maand rolde de Srilankaanse politie een bende op die handelde in baby''s die tussen de twee weken en 12 maanden oud waren en voor gemiddeld nog geen 125 gulden waren gekocht van zeer arme moeders.

.