Blog - Eindelijk goed nieuws!!! (military involved?)

17 January 2010

Webmaster, 17 januari 2010

Nederland , Arnhem 4°

Eindelijk goed nieuws!!!

Even niet in de stijl die jullie van me gewend zijn, maar na dagen heel slecht slapen, gierende, tegenstrijdige emoties, heel veel zorgen om de situatie van de kinderen in Haiti en de tehuizen, is er eindelijk goed nieuws. Het echtpaar dat op GLA zat tijdens de aardbeving is zojuist, samen met een aantal adoptiekinderen die al over alle papieren beschikte, geland in de Dominicaanse Republiek en op weg naar Brussel. Eindelijk, na heel veel vertraging.

Maar nog veel groter is het nieuws dat de militairen die in het fregat van de Nederlandse Marine zitten dat morgenochtend aankomt in Port au Prince als eerste taak hebben de evacuatie van alle voor Nederland bestemde adoptiekinderen (totaal 100 uit 5 verschillende huizen, sommigen pas zeer recent voorgesteld aan hun ouders). Die vliegen dan naar Nederland met een vliegtuig dat op initiatief van de Nederlandse Adoptie Stichting (NAS) begin deze week al was gecharterd (en betaald). Inmiddels heeft de Nederlandse regering de coördinatie, financiering en de verantwoordelijkheid etc. van de NAS overgenomen. Dit vliegtuig vertrekt morgen vanaf Schiphol met aan boord heel veel hulpgoederen, vooral water en medicijnen en luiers (voor het grootste deel bijeengebracht door adoptieouders via de stichting Help Haïti) en een groep mensen die de kinderen op de reis gaat begeleiden (o.a. de staf van de adoptieorganisaties (NAS/FLASH en Wereldkinderen), de landelijke adoptieorganisatie (SAV) en artsen, verpleegkundigen, psychologen etc.). Het is de bedoeling dat het vliegtuig met haar kostbare lading woensdag op Schiphol landt. Wij hopen en bidden dat de hele operatie gaat lukken.

Ook wensen wij alle Nederlandse ouders die nu totaal onverwacht hun adoptiekinderen thuis krijgen heel veel sterkte met alles regelen. Het zal niet eenvoudig zijn om de rust te vinden om aan al dit onverwachte te wennen en te genieten.

Zelfs wij, die 2 jaar de tijd hebben gehad om ons voor te bereiden op de komst van Joselore, waren en zijn nog regelmatig volkomen overrompeld.

En wij staan stil bij het verschrikkelijke verdriet van familie en vrienden van het bij deze ramp opgekomen stel, samen met hun adoptiezoontje en het andere stel met hun twee adoptiekinderen dat nog steeds niet is gevonden. En bij hen die achterblijven in het totaal verwoeste Haïti. Zij die strijden voor hun leven, omringd door dood, verdriet, honger en dorst. Dat ook hun een hand wordt gereikt om uit hun ellende te kunnen komen en dat ze nog ergens een sprankje hoop mogen vinden om weer verder te kunnen gaan met hun leven.

En bij hen die er voor kiezen om achter te blijven en verder te gaan met hun werk, zoals Dixie Bickel en haar gezin en de vaste staf van vrijwilligers van GLA (www.glahaiti.org) die bezig zijn om alle adoptiekinderen zo snel mogelijk naar hun adoptieouders toe te krijgen in de USA, Canada, België en Frankrijk. Niet om hun tehuis te sluiten, maar om plaats te maken voor de opvang van nieuwe Haïtiaanse kinderen die hun ouders zijn verloren of gewond zijn geraakt (eigen medische voorzieningen in het huis).

Jullie financiële hulp bij de voortzetting van hun werk in inmiddels levensbedreigende omstandigheden (zoals tekort aan water) is en blijft heel hard nodig. Daarom verwijzen we nogmaals naar de website van GLA (www.glahaiti.org) en www.stichtinghelphaiti.nl en www.projecthulp.nl voor donaties. Misschien dat u uw bijdrage in een aantal delen kunt opsplitsen (bijvoorbeeld in 8 delen, elke kwartaal gedurende twee jaar een betaling). Dat is simpel met het huidige internet betaalsysteem: gewoon de periodes nu al opgeven en u heeft er geen omkijken meer naar.

Alvast veel dank!

P.S. Heel veel dank voor alle lieve ondersteunende mailtjes en kaarten in met name de afgelopen week. Ze hebben ons veel goed gedaan. Persoonlijk reageren en bedanken komt hopelijk gauw een keer, ook op de mooie cadeaus die we al mochten ontvangen.

http://joselore.waarbenjij.nu/Reisverslag/?Nederland/Eindelijk+goed+nieuws!!!/&subdomain=Joselore&module=site&page=message&id=3279004