Welcome Home Ministry Africa

Wij zijn Annemie van Beugen en Alibert Bok en zijn de Nederlandse vertegenwoordigers van Welcome Home Ministries Africa. Het is allemaal begonnen in 2005 toen wij samen met reisgenoten op vakantie waren in Uganda. Tijdens onze rondreis kwamen wij ook in het plaatsje Jinja in Uganda. Toen wij hier op Annemie en Alibert met enkele kinderen uit het weeshuisstraat liepen hoorden we het gezang van kinderen uit een restaurant komen. We zagen een lange tafel met een dertigtal kinderen. Allemaal hadden ze frietjes met een snack. Toen we verder wilden lopen kwam een vrouw (Mandy Sydo) naar buiten en sprak ons aan. Het bleek dat de kinderen in het restaurant de oudste (2½ tot 4 jaar) kinderen van een Christelijk weeshuis waren waar Mandy de directrice van is. De kinderen waren voor het eerst van hun leven op een uitje. Mandy zei dat wij wel bij het weeshuis mochten gaan kijken als we wilden. Omdat we altijd tijdens onze reizen projecten bezochten, gingen we er natuurlijk meteen op af.

Eenmaal bij het weeshuis aangekomen kregen we een rondleiding van één van de medewerksters. Wat direkt opviel was dat alles er keurig verzorgd uitzag. Ieder kind had zijn eigen bedje, de ramen hadden gaas tegen de muskieten en alles zag er schoon uit. De kinderen waren fijn buiten aan het spelen en vermaakten zich prima. Toen we bij de kleine baby's kwamen kreeg Annemie een baby van 2 dagen in haar armen gedrukt. De baby was die ochtend binnengebracht. Zijn moeder was tijdens de geboorte overleden en werd die dag begraven. Annemie kreeg te horen dat ze de baby een naam mocht geven. Ze noemde hem Nino (later heeft zijn vader hem Paul genoemd, naar de apostel Paulus).

De verjaardagskalender welke te koop isDe rest van de reis kreeg Annemie Nino-Paul en het weeshuis niet meer uit haar hoofd. Aangezien Annemie hele mooie foto's maakt, liep ze al langer met het idee om een verjaardagskalender te maken voor een goed doel en nu had ze haar doel gevonden. Eenmaal terug in Nederland is ze op zoek gegaan naar sponsoren. Samen met haar eigen financiële inbreng is het gelukt de kalender te laten drukken. De kalenderverkoop verliep prima en er werd een mooi bedrag opgehaald. Aangezien je nogal eens slechte berichten hoort over goede doelen, wilde Annemie het geld zelf gaan brengen. Uiteraard werden de kosten voor de reis uit eigen zak betaald, want al het geld wat opgehaald wordt gaat direkt naar het weeshuis. Alibert was graag bereid om haar te vergezellen tijdens de reis.

De overhandiging van de cheque met het opgehaalde bedragEenmaal terug in Uganda werden we overvallen door alle liefde waarmee we werden ontvangen door Mandy en alle andere vrijwilligers en medewerkers. We werden "meegesleept" naar allerlei andere projecten die het weeshuis ondersteund. Tijdens ons bezoek heeft Annemie een cheque (foto hierboven) overhandigd met het bedrag (5.500 Euro) wat we op dat moment met de verkoop van de kalender en andere giften hadden opgehaald. Tijdens dit tweede bezoek werd ook Alibert geraakt door het weeshuis en alle goede werken die hier plaats vinden. Ook hij werd getroffen door het "virus" en besloot om zich er ook voor in te gaan zetten.

Dit is de reden waarom wij, eenmaal thuisgekomen, begonnen zijn met het opzetten van deze website en daar is het niet bij gebleven. Hierna zijn er allerlei akties op touw gezet. Zo gaan we naar scholen, kerken en andere instellingen om over het weeshuis te vertellen. Regelmatig sturen we brieven naar organisaties om steun aan te vragen en wij hebben diverse kado artikelen gekocht in Uganda die wij verkopen om zo met de opbrengst het weeshuis te kunnen sponsoren. Er lopen nog meer akties, waarvan u een aantal voorbeelden op andere plaatsen op deze website kunt vinden (zie o.a. laatste nieuws), want als er één organisatie is die onze steun verdient is dit wel WHMA en alle kinderen, die zonder de hulp die wij kunnen bieden, dikwijls niet zouden overleven.

http://www.welcomehomeafrica.nl/index.php?id=131

Relations to other organizations

Organization Relation Type Organization Country Date from Date to
Welcome Home Ministry Africa Facilitates Stichting Kind en Toekomst 2010 Jan 01

Location

Jinja